LIVET GENERELT

AB Rhesus minus

Jeg gir blod, og har gjort det noen ganger nå. Det er en fin ting synes jeg. Å dele litt.

Nå er det Marve Fleksnes som har AB Rhesus minus, (og muligens min mor). Jeg har bare B+.

Jeg trodde B+ var litt spesielt, og har egentlig vært litt stolt av å kunne bidra, men da jeg var på blodbanken her forleden, fikk jeg beskjed om at jeg ikke trengte å gi på et halvt år, fordi de hadde nok.

Plutselig var jeg bare en av mengden igjen.

Allikevel, så er det litt fint å vite at det er en gjeng B-plussere der ute som velger å gjøre en fin ting for samfunnet. Tar en for laget.

Man får fine premier også. Jeg samler på Mummikopper. Denne gangen valgte jeg «snøfnuggkoppen». Den er limited edition, og selges ikke mer.

Men nok om det. 🙂

Tilbake til det med å ta en for laget. Det er stadig mangel på blodgivere der ute. Alle typer blod er viktige i en krisesituasjon, og er du en 0 Rhesus Minus-blodtype , så er du som poteten, og kan brukes til det meste.

Under den forderdelige hendelsen ved Utøya og i Regjeringskvartalet, så var det mye som gikk galt. Det som imidlertid funket, var meldingssystemet til blodbanken ved Oslo Universitetssykehus. De sendte ut massemelding til sine blodgivere, og de søkte også via Twitter, og folk strømmet til.

Det er et slikt samfunn jeg ønsker å være en del av, dere. Samfunnet som bidrar og deler. <3

Ikke vær blodfattig, gå inn og meld deg i dag! https://helsenorge.no/bli-blodgiver

Snøfnuggkoppen


Klikk, lik og del! 🙂
error

Liker du bloggen? Klikk og del! :)