HAMARFRUES TIPS OG TRIKS

Økonomi med Embla

Jeg elsker å se på «Luksusfellen». Det er noe beroligende i det der å se at andre tuller mer med økonomien enn en selv. Da kan man sitte der som en besserwisser og himle med øynene og tenke, «herre gud, er det mulig!» samtidig som man nesten sitter med penn og papir for å plukke opp tipsene Hallgeir og Silje kommer med underveis. Dessuten ender disse programmene alltid bra 🙂

«Dine Penger» for nybegynnere

Det er skikkelig vanskelig å spare synes jeg selvom jeg har de beste intensjoner om å gjøre det. Utallige artikler på nettet, og annen informasjon forteller jo hva man burde gjøre for å bli gjeldfri, og hvor mye man burde spare på pensjonskonto når man er 49 (1500 kroner visstnok).

Jeg fordeler månedlig lønnen min over regninger, lån, brukskonto og diverse «sparekontoer», sånn som bufferkonto, pensjonssparekonto og mikrospar. Hver måned går det penger inn på disse kontoene, og hver måned går det ofte ut igjen. Det samme gjelder Mastercard-kontoen min, som jeg OVERHODET ikke burde hatt tilgang til på en god stund.

Nå er det snart lønn igjen, og jeg har denne gangen også store planer om å spare, men nå har jeg endret litt på hva som går hvor. Jeg leste nemlig en artikkel i VG om hvordan man blir gjeldfri raskest mulig.

Artikkelen er skrevet av Hallgeir Kvadsheim fra nettopp Luksusfellen. Og den store overraskelsen her er at man faktisk bør betale ned det kortet man har minst gjeld på først (om man har flere kort da). Da kan man bruke de pengene man får til overs når kortet er ferdig nedbetalt, og betale ned de andre kortene, eller lånene.

Denne informasjonen var en vekker synes jeg, og nå har jeg de beste intensjoner om å betale ned mastercardet mitt i en «fykende fart», så får lånet på bilen og campingvognen tusle og gå i bakgrunnen i mens.

Denne måneden skal jeg heller ikke røre pensjonskontoen min, samme hvor mye den lille djevelen på skulderen min sier: YOLO

Klikk, lik og del! 🙂
error

Liker du bloggen? Klikk og del! :)