LIVET GENERELT

Happy Go Lucky :)

Gratulerer! 🙂

I dag er det den internasjonale lykkedagen, dere 🙂 Det høres så koselig ut, og jeg kjente med meg selv da jeg dro på jobb i dag, at jeg ble litt motivert til å være enda mer glad enn om jeg ikke hadde visst det 🙂 Man får liksom litt forventninger til hvordan dagen skal bli.

Ifølge wikipedia ble den internasjonale dagen for glede grunnlagt 20. mars 2012. Mange mener at et lands fremgang også bør måles i innbyggernes følelse av glede. I 2017 lå nordmenn på verdenstoppen i lykke, men nå er vi nede på 3. plass. Lykkerapport 2019/TV2.

Hva er lykke egentlig? Er det å være frisk, eller er det å ha et positivt syn på livet? Er det å være tynn, eller ha fine klær, tjene godt og dra til Syden? Er det kontakt med venner og familie, eller ha en jobb du trives med, eller å ha et tilfredsstillende liv?

Lykke kan være så forskjellig fra menneske til menneske ut fra hvilke forventninger de har til seg selv, eller samfunnet rundt seg.

Jeg tenker at man kan være lykkelig om store deler av livet er helt ålreit også. Man trenger ikke jakte på status og nye ting. En bør heller jobbe med å være fornøyd med seg selv, tenke at det man får til i livet duger, og at man ikke skal bry seg så mye om hva andre tenker om en.

Og ja takk, det er noen tunge dager innimellom, hvor det ikke er noe morsomt å stå opp i det hele tatt. Eller man har «styggedager» hvor man ikke ser ut i måneskinn i følge seg selv, men hvor andre synes du ser ut som du alltid gjør – strålende! 🙂

Det som er litt viktig er å ikke sette seg fast i slike dager. Det er ikke lett når livet tynger og problemene tårner seg opp, det vet vi. Da er det desto viktigere å sette seg ned og puste litt, kanskje unne seg en kaffe på kafe eller noe, tenke og sortere litt, kikke på folk, og kanskje få litt inspirasjon til å komme tilbake sporet, eller iallfall kunne legge en slags plan for hvordan man skal kunne kommet tilbake på sporet igjen. Det lille friminuttet man unner seg kan være akkurat det som trengs for at man skal huske hvem man er, og hva man vanligvis står for 🙂

God musikk hjelper også, eller det å drømme seg litt bort i reisesider på internett, eller fine interiørsider, eller tilbakeblikk på gode tider i fotoalbum på Facebook eller andre steder. Samtidig er det viktig å huske på at livet leves fremover og ikke bakover 🙂 Og det går bra, og det går over 🙂

Ellers så vet vi jo at det viktigste for å være i vater er de fire store: Sunn mat, aktivitet og bevegelse, nok søvn og et sosialt liv.

Det er lett når det står slik, men det er noen ganger veldig vanskelig å få gjennomført, spesielt når kroppen er sliten, motivasjonen og selvtilliten er på bånn og man ikke vet hvor man skal hente energien fra. Da er det så lett å slenge seg på sofaen, dra frem en sjokolade, se på Netflix og glemme og legge seg. Vet dere, noen ganger er det det siste der som får en tilbake på sporet. Det å kunne gjemme seg bort litt, skjemme seg bort litt og glemme seg bort litt fra det som har blir mas og kjas kan være det som skal til for å få tilbake energien. Og plutselig er man tilbake der hvor man går en kveldstur, legger seg tidig etterpå, lager litt fancy sunn mat og ber venner og familie på middag. 🙂


Gjør mest av det som gjør deg glad 🙂

Klikk, lik og del! 🙂
error

Liker du bloggen? Klikk og del! :)