BAKING OG MATLAGING

Hipp Hipp Hurra!

I dag har tante vært i bursdag til den minste tantejenta som fyller ikke mindre enn 5 år! 🙂

Til bursdagen skulle tante ta med sjokoladekake. Denne gangen valgte jeg en kake jeg har bakt før. En brownie med verdens beste sjokoladekrem. Eller det ble to brownier, fordi jeg fikk prestasjonsangst underveis, og tenkte kanskje det ikke ble nok kake, eller at de ikke ble gode nok. Jeg presenterer den ene her i dag, og den andre får dere oppskrift på en annen gang ?

Brownie med sjokoladekrem

Oppskriften har jeg hentet fra Trines Matblogg, og som alle de oppskrifter jeg bruker, så er denne også enkel og grei ?

Du tar:

150 gram smør

200 gram kokesjokolade, grovt hakket

3 egg

150- 175 gram sukker

1 ss vaniljesukker

1 ts bakepulver

125 gram hvetemel

Smøret smeltes på svak varme, kjelen trekkes av platen og sjokoladen smeltes oppi smøret.

Ha i ett egg om gangen i røren og rør godt mellom hver gang.

Ha i sukker og vaniljesukker og bakepulver. Sikt i melet og vend det forsiktig inn.

Stek kaken på 175 grader ( over/undervarme) midt i ovnen i 25-30 minutter. Kjenn etter med en kakepinne om den er ferdig. Browniekonsistensen er litt mer seig enn kakekonistensen om dere skjønner hva jeg mener, men begge deler er lov i denne kaken. Smak og behag. ?

Når kaken er avkjølt kan dere ha på kremen.

Dette er en av de beste kremene jeg vet, og den er anvendelig til så mangt.

Kremen lages av:

75 gram mykt smør

3 spiseskjeer bakekakao

200 gram melis

150 gram kremost.

Kjør smør, kakao og melis sammen til en masse, og ha i kremosten tilslutt,

Pisk til en myk krem.

Ha kremen på kaken og pynt med det du vil.

Jeg har valgt Coops sjokoladepeanøtter i dag, pga fargene, og fordi det så litt kult ut ?

Kaken ble kjempegod og peanøttene på toppen gjorde seg 🙂


Litt tips på tampen av dette innlegget:

Ikke bruk annet enn bake/drikkekakao. Jeg hadde glemt kakao, og hadde bare kakao i poser eller O`boy. I mitt tilfelle ble glasuren kjempelys, og smakte forferdelig, og jeg måtte ned å handle mer av ingrediensene før jeg kom meg videre… 😉

Jeg har brukt meierismør i selve kaken, men bremykt i glasuren, da jeg syntes første glasur smakte litt vel smør.

Jeg steke kaken hele steketiden, og fikk da et kakeresultat. For browniekonsistens ville jeg kuttet 3-4 minutter.

Enjoy! 🙂

Rock on! 🙂

Klikk, lik og del! 🙂
error

Liker du bloggen? Klikk og del! :)