BAKING OG MATLAGING

Sjokoladekake til begjær

I dag er det lørdag dere, og hva er vel bedre enn å kunne servere en kjempegod sjokoladekake? Dette er en av mine favoritter. Husmorgenet mitt får et stort boost når jeg baker denne, både fordi den er enkel å lage, og fordi den høster masse komplimenter når jeg serverer den. 🙂

En av bloggene jeg følger og henter mye inspirasjon fra er bloggen «Det Søte Liv » som drives av Kristine Ilstad.

Hun har et vell av oppskrifter, og her finner man noe for enhver smak og til enhver anledning.

En av oppskriftene jeg har testet mange ganger og som alltid blir en suksess er «Gjennombløt sjokoladekake».

Dette er en stor langpannekake, som lages på kort tid, og alt kan gjøres i en kjele. Rømmen i den gjør at den holder seg saftig lenge, og natronen som brukes som hevemiddel, gjør den høy og fin.

Denne kaken er kjempepopulær både hos voksne og barn, og forsvinner fort. Veldig grei å servere både ved bursdager og andre tilstelninger 🙂

Oppskriften er veldig enkel og grei:

400 g smør
4,5 dl vann
6 ss kakao
9 dl sukker
3 dl lettrømme
4 egg
2 ts natron
9 dl hvetemel

Her koker man opp smør, vann og kakao i en kjele, og trekker til side når det koker opp. Videre tar man i rømme og ett egg om gangen, og rører godt mellom hvert egg. Her bør man bruke mikser eller stålvisp. Jeg bruker mikser og synes det funker fint.

Blanding av smør, kakao, vann, egg, rømme og sukker.

Til sist har man i mel og natron. Noen ganger sikter jeg i melet, noen ganger ikke. Sikting gir finest røre.

Røren has i en langpanne som er 30 x 40 cm. Røren er ganske rennende, og det er meningen at den skal være slik.

Kaken stekes midt i ovnen på 200 grader, i ca. 30 minutter. Noen ovner steker annerledes, og det kan være du må steke kortere og med lavere temperatur el. l. Jeg steker på 180 grader i 25 minutter. Kjenn etter med en stekepinne eller noe.


Når kaken tas ut, stikkes/prikkes den umiddelbart med en gaffel, slik at den får masse fine hull som glasuren kan renne ned i 🙂

Mens kaken steker, så lager du glasur.

Glasur en lages av:
100 g smør
6 ss melk
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
350 g melis

Smøret smeltes, og de andre ingrediensene has oppi. Når kaken tas ut og er prikket, så er det bare å slå seg løs og smøre på med glasur 🙂

Pynt:
kakestrøssel

Litt småtips:

Noen velger å lage enda mer glasur, og virkelig fylle kaken. Jeg har prøvd begge deler, og synes begge deler er bra. Oppskrift på mer glasur finner du i lenken under her.

Jeg er litt glad I kaffe og kanel, og har det stort sett i alle sjokoladekakene mine, både i røre og glasur. Det gir en liten snert, og lukter veldig godt. Her slumper jeg bare.

Kaken holder seg en uke på benken under plast. Jeg har også fryst den, og den er like god når den blir tint opp, men det er noe med den saftigheten når den bare får stå på benken.

Det enkle er ofte det beste, og når det gjelder pynt, så har jeg funnet ut at det faktisk er strøssel som gjør seg best. Dette fordi glasur og pynt has på mens kaken er ganske lunken. I dag lærte jeg at blå strøssel smelter.

Lenke til «Det Søte Liv, og Gjennombløt Sjokoladekake finner du her 🙂

Kos deg med sjokoladekake! 🙂

Klikk, lik og del! 🙂
error

Liker du bloggen? Klikk og del! :)