PÅ REISEFOT

Szia Budapest

eller Hei Budapest om du vil 🙂

Parlamentsbygningen i Budapest

Jeg og sønnen min tok en tur hit for litt over ett år siden. Vi dro hit både for arkitekturen sin skyld og for maten, og opplevelsen i seg selv.

På forhånd hadde jeg lest litt om byen, og funnet ut at byen er delt i to deler, Buda og Pest. De to bydelene er knyttet sammen via 7 broer som går over elven Donau.

Når det gjelder hvor man skal bo, så fikk jeg tips om at de fleste hotellene ligger på Pest siden, mens Buda – siden er litt mer eksklusiv. Det er også mange steder å shoppe og spise på Pest – siden.

Vi hadde på forhånd avtalt transport til og fra flyplassen med Budapest.no, og da vi landet så stod drosjesjåføren parat. Det var en veldig grei ordning. Han hentet oss også da vi skulle tilbake, og kostet ikke så altfor mye.

Hotellet vårt , Hotel Metro Budapest, var også veldig lite og koselig. Rent og pent og sentralt 🙂

Budapest XXXI. kerület. Hotel Metro Budapest

Første kvelden gikk vi bare og spiste. Budapest er kjent for maten sin, men vi hadde ikke sjekket opp noen spisesteder, valgte klassisk og gikk på Friday`s. Ungarsk valuta er forresten i forinter (HUF) . 100 forinter er ca. 3 norske kroner. Det er viktig å huske på når man ser prisen på matrettene… 🙂

TGIF. WestEnd Üzletközpont.

Morgenen etter stod jeg tidlig opp og satte meg på en Starbucks kafé like ved hotellet. Jeg vet ikke hva det er med meg, men jeg føler meg skikkelig urban når jeg sitter på en Starbucks, og jeg synes kaffen er god 🙂

Ikke bare det, jeg elsker å sitte å se på folket og på livet, og kan sitte sånn i flere timer.
Budapest VI. kerület.
Gateområde ved hotellet. Budapest XXXI. kerület.

Vi kjøpte billetter til hoppe på- hoppe av buss. Denne gangen kjøpte vi for 48 timer, slik at vi kunne benytte oss av bussen når vi ville. Det er forsåvidt store avstander til de forskjellige severdighetene, og vi benyttet bussen flittig.

Det er litt avstand fra severdighet til severdighet, så det er en av de tingene det kan lønne seg å investere i. Denne dagen tror jeg vi så alt som kan krype og gå av kjente severdigheter i Budapest.

På vei opp til Gellert-høyden
Gellert-høyden
Den grønne broen.
Fiskerbastionen

Det er mange linker til fine Budapest, hva du ka gjøre der og hvor du kan bo. Jeg legger ved noen her 🙂

https://www.storbytur.no/budapest/severdigheter/

https://www.budapest.com

http://billigstorbyferie.no/budapest

Det er mange andre bra reisetips og linker også Google i vei, gjør et kupp, eller komponer din helt egen reise dit 🙂

Élvezze Budapestet! 🙂 Kos deg I Budapest! 🙂

Klikk, lik og del! 🙂
error

Liker du bloggen? Klikk og del! :)