PROSJEKTER

Her er´e no´muffins

I dag er 1. april dere, og man har full mulighet til å lure noen, eller finne på narrestreker.

Her er et bilde fra Vinmonopolet i Rosenkrantzgate i Oslo 1.april 1950. De lokket til seg en del kunder med bøtter og spann, da de «reklamerte» med at de hadde gått tom for flasker, og solgte rødvinen billigere, til de som hadde med emballasje 😀

Jeg er skikkelig dårlig på å lure.

Jeg tenkte heller å presentere en oppskrift på muffins, eller Brownies i former da som den heter på Dansukker sine sider 🙂

Oppskriften er som vanlig, utrolig grei og enkel, og det smaker godt når man er ferdig.

Oppskriften er som følger:

2 egg

2 dl Dansukker Brun Farin

100 g smør eller margarin

100 g mørk sjokolade

1 1/2 dl hakkede valnøtter

2 dl hvetemel

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

Smelt smør. Smelt sjokolade over vannbad (eller bruk micro)

Visp egg og brunt sukker lett sammen. Rør smøret og sjokoladen inn i deigen. Blad det tørre og sikt i.

Hell deigen i muffinsformene. Jeg fyller ca 1/3, men du kan sikkert fylle litt mer. Da må du tenke på steketid, men brownie er uansett brownie, og alt går 🙂

Stek ved 200 grader, på midterste rille i ca. 12. minutter.

Tips og triks:

Jeg er ikke så glad i nøtter i kaker, og har det sjelden i. I dag hadde jeg istedet to klementiner som ikke helt var seg selv lenger, og jeg valgte å raspe litt skall av dem og bruke i deigen, siden appelsin og sjokolade er en höjdare sammen. Jeg valgte også å ha i litt tørre pulverkaffekorn (eller hva det heter) for å få litt snert.

Brunt sukker gir kaker en litt saftigere og mørkere smak, og gjør dem kanskje litt seigere.

Jeg brukte speltmel denne gangen, fordi speltmel er bedre for magen enn hvetemel her i huset. Det er ikke alltid speltmel er så lurt 😉 men vi prøver.

Oppskriften sier 25 muffins, jeg fikk til 16.

Oppskriften sier 200 grader i 12 minuter, jeg steker i min ovn på 185 grader ca. og i 10 minutter.

Oppskriften sier bare fikk muffinsformene. Jeg fyller opp 1/3 av formen, men du kan sikkert fylle i litt mer og heller øke steketiden litt. Uansett. Brownie er brownie og alt går 🙂

Jeg var inne på wikipedia for å finne ut litt om aprilsnarr, men forhistorien til 1. april er ganske forvirrende. Jeg legger ved en lenke, så kan dere lese litt mens muffinsene steker 🙂 Hva Wikipedia sier om aprilsnarr

Ha en lur mandag dere! 😉 Håper det smaker 🙂

Klikk, lik og del! 🙂
error

Liker du bloggen? Klikk og del! :)