PROSJEKTER

When life gives you lemons – Prosjekt sitrontre – del 1

Nå har ikke jeg det så verst, så overskriften lyver litt. Men jeg synes selve ordtaket er litt kult: «When life gives you lemons make lemonade».

Jeg hadde for ikke lenge siden en sitron i kjøleskapet, som jeg brukte i en alldeles nydelig rett jeg ikke lenge husker hva het. I og med at jeg har hatt noen prosjekter i det siste, og attpåtil hadde blomsterjord hjemme, så tenkte jeg: «hvorfor ikke», og plantet flere av steinene i et lite glass med jord.

Jeg har ikke lest meg noe særlig opp på sitrontrær, og hele prosjektet var ved litt halvhjertet på grunn av dette, men tro det eller ei. Plutselig var det en liten grønn «hånd» som strakk seg opp av jorden 🙂


Jeg kjente jeg ble skikkelig stolt både av meg og den lille steinen som hadde trosset min uvitenhet både når det gjelder vannmengde, lys og jordforhold, og bare trengt seg gjennom overflaten 🙂

Jeg slang på litt vann og skrøt litt av den og like etter var den jo dobbelt så stor 🙂 Man vokser altså på å få positive tilbakemeldinger 🙂

Nå har det gått enda litt tid, og «Hebbelille» har ikke bare vokst, men også fått «søsken».

Dette blir en spennende tid fremover. Jeg forstår jo at jeg må være veldig flink både med jord og planting og positive ord og gode vibber 🙂

Jeg har tatt en Ingrid Espelid også. «Juksa litt». Jeg har gått til innkjøp av Sitrusnæring på Plantasjen. Det skal visstnok få fart på voksingen.

Det eneste er at blandingsforholdet er 1 teskje til 2 liter vann, og i og med at «Hebbelille» og brødrene ikke er så store enda, så kan det være jeg må gå til innkjøp av sprøyte på apoteket, og benytte meg av min sykepleiererfaring og blandingsforhold for for eksempel morfin. 🙂

Nå er jeg skikkelig optimistisk og har stor tro både når det gjelder både denne lille karen og mine gartnerevner 🙂

Neste skritt nå er å sette seg ned å google hvordan få det perfekte sitrontreet, og om det fortsetter i denne farten, så er det ikke lenge før jeg kan servere en Orange Mojito med egenprodusert sitron på balkongen kan jeg tenke meg 😉

Orange Mojito
Bildet er lånt fra siden apéritif.no
Klikk, lik og del! 🙂
error

Liker du bloggen? Klikk og del! :)