BAKING OG MATLAGING

You u u, My Brownie girl ;)

Er du fysen på noe godt, eller har du lyst til å sanke husmorpoeng? Da er denne browniekaken noe å prøve seg på 😉

Enkel, grei, kjapp å lage og full av sjokolade!

Ved en tilfeldighet, på jakt etter en kakeoppskrift, så kom jeg over en Brownie-oppskrift på COOP Extra sine sider. Den har jeg prøvd flere ganger, og med godt resultat. Oppskriften er opprinnelig fra bloggen «lets bake«.

Nederst har jeg lagt ved en oppskrift på karamellsaus, som er helt nydelig både på denne brownien og på alt mulig annet man kan ha karamellsaus på!

Du trenger:

400 gram sukker
240 gram meierismør
4 egg
50 gram kakao
400 gram sjokolade (fancy sjokolade, eller f.eks kokesjokolade)
1 ts salt
1 ts bakepulver
120 gram mel

Slik gjør du det:

Start med å hakke all sjokoladen. Smelt så smøret på passe lav varme. Når smøret er smeltet tilsetter du sukkeret og rører i 2 minutter over platen.

Å røre i to minutter gir kaken en egen karamellisert og rik smak.

Ha blandingen over i en skål, og tilsett egg, kakao og en tredjedel av den hakkede sjokoladen.

Sikt inn mel, salt og bakepulver, og vend dette forsiktig inn til alt er godt blandet.

Tilsett enda en tredjedel av sjokoladen, og vend dette forsiktig inn.

Det blir en egen god smak ved at man har i sjokoladen i tre omganger 🙂

Fordel røren i en form ca. 30 x 40 cm, (litt mindre enn vanlig langpanne) og fordel det som er igjen av sjokolade på toppen før du steker brownien på 175 grader i ca 30 minutter.

Som alle browniekaker så bør den ikke steke for lenge. Pass på den som en smed de siste fem minuttene av steketiden, hvis ikke kan det hende du må strø et lett dryss med melis over når du skal servere den…


Så var det karamellsausen.

Her trenger du:

200 gram sukker
75 gram lys sirup
100 gram smør
150 gram kremfløte
1-2 klyper salt. (Havsalt har de fleste, eller f.eks Maldonsalt)

Smelt sirup og sukker på passe lav varme til den har blitt karamell. Det lønner seg å bruke en tykkbunnet kjele, så har du bedre kontroll på karamelliseringen.

Ha i smøret, og rør til dette er smeltet inn i karamellen.

Tilsett fløten, og kok i ca 1 minutt. Tilsett salt, og avkjøl.

Denne karamellsausen er også noe man får skryt for, og husmorpoengene bare strøymar på 😉 Oppbevar på et tett glass, og du kan ha denne i «evigheter» 🙂

Kos dere! <3



Klikk, lik og del! 🙂
error
error

Liker du bloggen? Klikk og del! :)