LIVET GENERELT

Hipp Hipp Hurra! ???

I dag feirer vi Grunnlovsdagen dere! ??? Dette er en av mine årlige patriotdager, hvor det er klump i halsen av stolthet fra morgen til kveld. Musikkorpsene begynte å spille her allerede kvart over syv, og jeg er så stolt av dem! Her har de øvd og øvd i månedsvis både på å spille og marsjere, og gjøre begge ting samtidig. I sted var jeg oppe og tittet ut av vinduet, da føk det et par småtasser forbi i uniformsdrakt, med foreldrene hakk i hel, allerede dresskledde og med flagget klart.

Kudos til alle barn, foreldre, og støttepersoner som står på hele året, og står opp grytidlig på 17. mai og holder ut hele dagen, for å bidra til at alle vi andre kan nyte Grunnlovsdagen i ro og mak og bare møte opp liksom ? ??

Fra jeg var syv år og mange år frem gikk jeg i Speideren. Jeg og ikke minst mine foreldre har mange morgentimer med plukking av hvitveis, besøk på aldershjem, heising av flagg og fokus på marsjtakt i flaggborgen.

Dette er fine tider hvor man lærer masse, og hvor man kjenner på både sommerfugler og stolthet over å bære uniformen sin.

Tilhørighet til noe er viktig. Det å lære noe er viktig. Det å være stolt av landet sitt er viktig, vite hvor man kommer fra.

Vi er heldige som bor i Norge. Norge er fritt. Frihet er det viktig å støtte opp om. Sånn sett er ikke 17. mai en fridag, og heller ikke 1. mai eller 8. mai. Både du og jeg burde gå ut og feire at vi har det vi har, flagge hjemme og flagge i gatene. Kjenne at dette er verdt å holde på ???

Nå skal jeg ta meg en ny kopp kaffe. Verandadøren står åpen, kjøkkenvinduet er åpent, her skal korpsmusikken inn. Snart skal jeg ta med mannen min ut og se på livet. Spør han om noe er det ikke sikkert han får svar med en gang, jeg må bare svelge patriotklumpen i halsen først ?

Gratulerer med dagen alle sammen! ?❤️

Flagget til topps i Morteruds Gate! ???☀️
Klikk, lik og del! 🙂
error

Liker du bloggen? Klikk og del! :)