PÅ REISEFOT

Kalimera :)

I dag har det vært skikkelig snøvær dere, og vårfornemmelsen har bokstavelig talt vært lagt på is 🙂

jeg tenkte kanskje jeg skulle muntre dere opp litt med å dele bilder fra en av reisene mine 🙂 Det er sikkert flere enn meg som lengter etter litt Vitamin Sea 😉

For et par år siden dro datteren min og jeg på sen tur til Syden. Reisemålet var Samos, nærmere bestemt Pythagorion.

Vi dro siste uken i september, men det var fortsatt behagelig temperatur, omtrent som en norsk sommer. Solen skinte, og man kunne fortsatt bade.

På Samos, som Pythagorion hører til, så blåser det en fin vind hele sommeren. Det gjør at det ikke blir ubehagelig varmt å ligge der når man skal bli brun.

Vi bodde ca 2 km bortenfor stranden, men hotellet vårt hadde basseng som vi også brukte flittig.

Utsikten fra den lille balkongen utenfor rommet vårt på hotel New Ionia,

Vi tok turen til stranden hver dag, og ble kjent med et hyggelig par som drev en strandbar der. (Kona var hakket hyggeligere enn mannen)

Uansett 🙂

De hadde Mythos øl. Når man sitter på en strand eller en bar i Hellas med en Mythos øl, så har ferien begynt si! 🙂

Vanligvis når vi drar på tur, så har jeg sjekket og googlet i ukesvis for ikke å gå glipp av noe som kunne være morsomt. Jeg har ikke for vane å ligge på stranden i en uke, men synes det er morsomt å se mer av øyene ved å for eksempel leie bil eller scooter, eller ta en båttur en og annen dag.

En dag tok vi en båttur ut til en øy. Dette var nok en familiebedrift, og vi ble servert både god mat og godt drikke av Kaptein Andreas og familien hans på vei ut til en privat øy.

Man kunne også bade hvis man ville, og vannet var krystallklart. Det er litt kjøligere i vannet i september, og kaptein Andreas hadde termoser med kaffecognac når man kom opp.

Det var en veldig fin opplevelse, og noe man bør unne seg 🙂

Kaptein Andreas 🙂

Når jeg er på tur. liker jeg å gå og se på gamle kirker og klostre. Det er en egen stemning der, og masse historie.

Et godt stykke oppe i fjellene lå et gammelt kloster. En av dagene gikk jeg opp dit og kikket meg omkring. Der var det både klosterkatter, og masse små huler hvor man kunne gå inn og se på malerier og ikoner og tenne lys.

Panaghia Spylian

Jeg elsker solnedganger, og solnedgangene i Syden er kortvarige og spektakulære synes jeg <3

Som ellers mange steder finnes det mange løshunder. Slik jeg opplever grekerne, tar de seg godt av dyrene sine, enten de eier dem eller ikke, og legger ofte ut mat til dem.

Det er også mange katter, og noen av dem har et halvt øre. Da vi spurte noen av de lokale, så viser det seg at katter med et halvt øre er kastrerte.

Pythagoras
Gatene i Pythagorion er ofte veldig trange og bratte. Som skapt for å oppleve ting, og gå av seg litt gresk mat og drikke underveis.

Her er utsikten fra en av restaurantene på Pythagorion. Her kan man sitte en hel dag og se på alt som rører seg. Ta seg et glass vin, og sjekke hva TUI har å by på i turistbrosjyren sin.

Jeg har lyst til å dra hit igjen, og har fått tips om noen hoteller som ligger nærmere havnen enn to kilometer. Det koster heller ikke mye med taxi om man velger å bo litt utenfor. 🙂

Her er en link til mitt favoritt charterselskap, slik at du kan gå inn og om ikke annet drømme litt 🙂

Jeg hadde tatt meg en tur hit hadde jeg vært deg 😉

Kalispera 🙂

Klikk, lik og del! 🙂
error

Liker du bloggen? Klikk og del! :)