BAKING OG MATLAGING

Noen ganger er det lov å ta livet litt…omelett. :)

Som skrevet tidligere kan det være skikkelig vanskelig å finne ut av hva man skal ha til middag. Da kan kanskje svaret være å se hva man har i skapet og lage en omelett, rett og slett.

Jeg har av og til store utfordringer med å finne på middag, ikke har jeg lyst til å stå over grytene alltid heller. Da er det greit å åpne kjøleskapsdøren, se hvor mange egg man har, og se om det er noe annet der inne som burde spises opp innen rimelig tid 🙂

Det gjorde jeg i dag. Det var godt med egg, vi hadde en pakke bacon godt gjemt, litt revet ost, og en fløteskvett. Enkelt og greit der altså 🙂

I dag ville jeg lage en litt stor omelett, og da steker jeg ofte i langpanne i ovnen.

Jeg la en halv pakke bacon utover i en liten langpanne, og stekte dette delvis i stekovnen mens jeg laget «røren». Den bestod av 6 egg, fløteskvetten (ca. 1 dl), og salt og pepper. I tillegg hadde jeg ca. 100 gram revet ost som jeg rørte inn. Dette helte jeg over de halvstekte baconskivene, og lot stå i ca 10-15 minutter.

Baconet stekte jeg på høy varme (200 grader på varmluft midt i ovnen), og satte ned varmen litt da jeg helte over eggemassen (170 grader ca.)

Omelett stekt i ovnen blir både høy og fin, og holder i grunnen formen også når den kommer ut av stekovnen. En omelett stekt i langpanne er fin å dele opp i ruter, og kan brukes til matpakke dagen etter (om det er noe igjen) 🙂

Det er mye man kan bruke i omeletten om man virkelig vil rydde i skapet. Jeg kan nevne sopp, løk, paprika, tomater, diverse påleggsrester (skinke, ost, salami, det du måtte føle for å prøve egentlig)

Vanligvis bruker jeg vann i omeletten, men jeg personlig synes den blir litt mer fluffy med fløte. Vi bruker laktosefri fløte her i familien, og synes det er greit.

Kos deg så mye med kjøleskapsekspedisjonen, og lykke til med omelett 🙂

Klikk, lik og del! 🙂
error

Liker du bloggen? Klikk og del! :)