BAKING OG MATLAGING

Kjempesuksess! ??

Eller det vet jeg ikke enda. Jeg har nettopp laget den, og den skal ikke prøves før om to dager. Kaken altså ?

Dette er en av de kakene som tar litt lenger tid enn jeg vanligvis bruker på kake. Det er en god gammeldags suksesskake, men den er dobbelt ?

Kaken smakte jeg da en kollega bakte til fredagskaffe en gang, og jeg ble frelst rett og slett. Kakeoppskriften finner du på det søte liv, men jeg skal presentere den her også ?

Ingredienser:

Mandelbunnen:
8 eggehviter
400 g melis
400 g mandler
3 ss hvetemel
2 ts bakepulver

Den gule kremen:


8 eggeplommer
2 dl kremfløte
240 g sukker
2 ts vaniljesukker
250 g smør

Pynt:
100 g melkesjokolade
2 ss kremfløte

Slik gjør du:

Mal mandlene, eller ta de i en foodprocessor. En foodprocessor er litt hardere for mandelfettet, men går mye fortere. Ha i hvetemel og bakepulver i mandelmassen.

Pisk eggehvitene stive. Her er det viktig med ren bolle, noe man kan få ved å gni sitron i bollen om man er usikker. Jeg bruker glassbolle, og synes det er greiest.

Tilset melis litt etter litt. Bruker du glassbolle, og tilsetter for mye om gangen fyker det over hele kjøkkenet, tro meg.

Marengsen piskes til den får den lille søte tuppen når du snur vispen opp.

Vend mandelmassen inn i marengsen.

Bre deigen utover en stor langpanne. (30×40 cm), og stek på midterste rille i ovnen, 175°C i ca 30 minutter.

Ikke alle ovner er like. Jeg tar fem grader lavere og fem minutter kortere. Følg med ?

Mens man venter kan man jo rydde litt på kjøkkenet ?

Avkjøl kaken i formen før du hvelver den ut og drar av bakepapiret.

Noen sier det kan lønne seg å legge nøttebunnen i fryseren, og at det gjør papiret enda enklere og dra av. Jeg gjorde ikke det nå. Jeg la bakepapir i en annen langpanne, og snudde kaken opp ned før jeg dro av papiret. Det gikk greit ?

Når du skal lage den gule kremen, tar du eggeplommene, sukkeret og fløten i en tykkbunnet kjele. Kok opp under konstant omrøring til massen blir tykk og fin ? Dette kan ta noen minutter.

Trekk så kjelen av platen og ha i vaniljesukker, og klatter med romtemperert smør. Når massen er seig og fin, settes den til avkjøling. Gjerne kaldt og gjerne over natten. Da stivner smøret i kremen skikkelig, og kremen blir tykkere.

Bærre lækkert ?

Når kaken skal monteres, deler du kakebunnen i to, Har krem på den ene halvdelen, og legger den andre halvdelen oppå.

Du kan godt smelte sjokolade i fløte og lage en fin glasur å ha oppå. Evt. kan du knuse dajm og ha oppå. ?

Kaken må stå kaldt frem til servering. Den er også holdbar i kjøleskapet om man mot formodning ikke skulle få i seg alt på første servering. Den kan også fryses ?

Jeg har tenkt å la kremen stå til i morgen, og pakker inn nøttebunnen i plast i dag, så den fortsatt er seig når jeg skal servere den.

Vanligvis når jeg lager nøttebunn, så dropper jeg melet, slik at den er glutenfri. Nå var det så lenge siden jeg har laget denne kaken, så jeg tok ikke sjansen/glemte meg. ?

Nå gjenstår å se ? Og lykke til om du vil prøve denne i helgen ??

Klikk, lik og del! 🙂
error

Liker du bloggen? Klikk og del! :)