LIVET GENERELT

Hygge, Lagom og Niksen

Dette høres ut som et eventyr, men jeg snakker egentlig om følelser, stemninger og evne til å gjøre ingenting 🙂 Noe som kan være utfordrende nok 🙂

Hygge er dansk – norsk, og betyr å skape en varm og koselig atmosfære med f. eks pledd og stearinlys.

Lagom er det svenske ordet som fokuserer på akkurat passe. Ikke for mye og ikke for lite, akkurat lagom. Det virker så nedstressende synes jeg 🙂

lånt fra internett

Det siste nå er det nederlandske ordet niksen, som betyr å gjøre ingenting. Bare være. Dette er mer en sinnstilstand enn en livsstil, og kan sikkert være vanskelig for mange. Men de gangene man føler at man bare er, det er deilige øyeblikk. Ingen bevisste tanker, man ligger bare å glaner i taket, ser utover havet eller slapper av.

Ifølge artikkelen jeg har lest, vil niksen kunne føre til reduksjon av stress og angst, bedre livskvalitet og økt kreativitet i hjernen, ettersom hjernen fortsetter å jobbe ubevisst.

En av mine «nikser» er å spille spill på mobilen, for eksempel Candy Crush og alt annet som inneholder fine farger og godteri 😉

Tiden flyr mens man gjør det, men mens jeg spiller legger jeg planer, løser verdensproblemer og finner løsninger på egne utfordringer. Så kan jeg gå og være effektiv igjen etterpå 🙂

En annen måte å mikse på er å være ute. Spesielt i nærheten av vann, eller steder hvor jeg kan nyte utsikt og stillhet. Det krever selvfølgelig at jeg går ut, noe som av og til kan være et tiltak, men når man først har kommet dit, da er det bare å nikse i vei 🙂

Dere har sikkert andre måter å «nikse» på 🙂 Det viktigste her er jo bare å være 🙂

Jeg nikser, derfor er jeg 🙂
Klikk, lik og del! 🙂
error

Liker du bloggen? Klikk og del! :)