BAKING OG MATLAGING

Tilslørte jordbærpiker

Jeg har sikkert fortalt det før, men en av mine hobbyer, som får meg til å føle meg både smart, økonomisk og husmoraktig, det er å rydde i skapet.

Som regel har man litt av ditt og litt av datt, og enten nærmer det seg at det går ut på dato, har gått ut litt på dato, eller det er bare en slump igjen 🙂

Denne hobbyen er veldig fin når man er litt godtesyk, ikke minst fordi «nød lærer naken kvinne å spinne» som det heter 🙂

I går hadde jeg en slik dag, og tittet litt rundt omkring. Jeg fant kavringer fra en svunnen tid, og en slump av både jordbærsyltetøy og fløte 🙂

Jeg har alltid likt tilslørte bondepiker Det er noe med den der eplemosen, kremen og crunchen.

Uansett i går måtte jeg senke standarden, trodde jeg. Ikke snurten av eple så langt øyet kunne se.

Jeg gikk allikevel på med godt mot. Når jeg skal lage noe, så har liksom smaksløkene mine en viss anelse om hvordan ting vil ende opp, og jordbærsyltetøy var ikke noen dårlig erstatning.

Først knuste jeg kavringen og brunet den med litt smør og kanel. Jeg tok også oppi litt sukker, men det var i utgangspunktet unødvendig.

Da dette var ferdig brunet helte jeg det utover en langpanne til avkjøling. I menes pisket jeg krem.

Da dette var gjort var det bare å fordele godsakene lagvis i glass.

Etter en sen, men bedre middag, kunne vi hente de tilslørte fra kjøleskapet og bare meske oss.

«restemat for søtsugne» 🙂

Tips:

Ikke hopp over bruningen og krydderne. smaksforskjellen mellom vanlig kavring og brunet kavring med kanel er himmelvid 🙂

Jeg har samlet endel glass etter fetaost, og synes det er praktisk da de har skrulokk, og kan tas med overalt, og brukes til å mangt.

Midt i glasset mitt fant jeg ut at jeg kunne fint ha delt jordbærpikene i fire glass istedetfor to, da det blir litt mektig etterhvert. Men det er sak og behag. 🙂

Det skulle ikke forundre meg om dere har rester i skapet som kan bli de fineste desserter også 😉

Kos dere! 🙂

Klikk, lik og del! 🙂
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error

Liker du bloggen? Klikk og del! :)