PROSJEKTER

BARBIE Q og BBQ

Ifølge almanakken så er 2. mai årets første grilldag 🙂

Jeg er ikke noen ekspert på grilling og kjøtt og sånt, men jeg synes grillmat er veldig godt, og det å skulle grille til middag gir en helt spesiell følelse av sol, sommer og ferietid.

Vi har en grill på balkongen vi nesten aldri bruker, men når vi er i campingvognen på Kapp så griller vi nesten hele tiden.

Jeg er veldig enkel i matveien, og det blir ofte hamburgere og pølser, men det er også godt med grillskiver, spareribs, kylling og indrefilet for den saks skyld.

Når jeg er der for meg selv, grille jeg ofte vegetarpølser og burgere. Det høres kanskje kjedelig ut, men det er fantastisk godt krydret, man merker ikke at det ikke er kjøtt, og man blir bare halvparten så «ødelagt» 😀

Jeg har egentlig ikke peiling på grilling, men gjør så godt jeg kan, derav overskriften. Mannen min derimot er skikkelig flink og skikkelig tålmodig 🙂 Jeg står heller for tilbehør (mer eller mindre tradisjonell arbeidsfordeling der altså ;))

Ofte kjøper vi potetsalat, da vi ofte impulsgriller, men om det er planlagt lager jeg ofte og gjerne mat fra bunnen av.

En av mine signaturtilbehør her er potetsalat.

Jeg trodde det var Bent stansens oppskrift jeg følger, men når jeg ser etter, så er den mer min egen/ en blanding av flere. Den har mer stæsj i seg enn de man kjøper på butikken, og er litt sprøere. Den er heller ikke vanskelig å lage, det er liksom potetkokingen som er mest tidkrevende.

POTETSALAT SOM GIR HUSMORPOENG

Oppskriften er som følger:

800 gram poteter

1 eple

1 vårløk

3 dl lettrømme/Creme Fraiche

1 dl majones

litt salt og litt sukker

litt gressløk på toppen

litt Boston agurkmix eller noen oppskjærte skiver sur agurk og litt lake.

Det jeg gjør er å koke potetene med skallet på. Skrelle de mens de fortsatt er litt lunkne, og dele i passe biter, jeg like litt store. Så deler jeg vårløk i mindre biter, og skreller eplet delvis. Jeg liker røde epler best og velger det fremfor sure grønne. Disse deler jeg også i gode spiseterninger.

Epler har en tendens til å bli brune, og man kan evt røre de med litt sitron eller juice, så de holder seg friskere, men man kan også jobbe dobbelt så fort, eller lage «dressingen» først.

Dressingen blandes gjerne for seg, og består da av rømme og majones, salt og sukker og agurkmix.

Jeg har dessverre ikke noe bilde av potetsalaten min, men den ser alldeles nydelig ut, og om du lar den stå noen timer, så setter smaken seg veldig fint i salaten, og du kan nesten spise den alene 😉

PS: Jeg kom på at jeg av og til har oppi ananasbiter også, det gjør seg veldig godt og liver opp salaten fargemessig 🙂

Voilà 🙂

Bilde lånt fra : spreadshirt.no
Klikk, lik og del! 🙂
error

Liker du bloggen? Klikk og del! :)